torstai 5. maaliskuuta 2020

Hortensia

Joka kevät se tapahtuu. Hiukset katkeavat ja kauppareissuilta mukaan tarttuu mekkoja tai kukkia. Mekkoja minulla on jo ihan tarpeeksi, mutta kukkia ei voi olla koskaan liikaa. 


Löysin hortensian ihan perusmarketista. Hortensian siniset kukat ovat juuri se uusi ja piristävä, mitä keväällä tarvitaan. Tätäkin tekstiä kirjoittaessani katseeni etsiytyy koko ajan hortensian sinisyyteen.

Valitsin yksilön, joka ei ollut puhjennut vielä täysin kukkaan. Onkin hauskaa seurata, miten uusia nuppuja pompsahtelee päivittäin. Näin kukinnan iloa kestää pidempään, vaikka hortensia ei kesään asti selviäisikään. Jos se selviää, se pääsee terassille.

Kasvualustan happamuus vaikuttaa hortensian väriin. Tämä yksilö on tavallisessa kukkamullassa ja saa tavallista, kaikille kasveille tarkoitettua lannoitetta. Pientä punastumista saattaa olla havaittavissa. Jotkut kuulemma laittavat kahvinporoja happamuutta kaipaaville kasveille. Pitäisi ehkä kokeilla. Tältä päivältä se on jo myöhäistä, join juuri kahvikuppini tyhjäksi tallitöiden päätteeksi. Hortensia-parka jäi ilman. Pitäisi ehkä lohduttaa sitä hankkimalla sille hortensiaystäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hortensia

Joka kevät se tapahtuu. Hiukset katkeavat ja kauppareissuilta mukaan tarttuu mekkoja tai kukkia. Mekkoja minulla on jo ihan tarpeeksi, mutt...